Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
USA és a Rózsadombi Paktum
  2008-01-26 09:13:59, szombat
 
  USA és a Rózsadombi Paktum

Hogyan is történhetett meg a Rózsadombi Paktum?


Mindig bántotta a csőrömet, hogy mikor Bush elnök látszólag őszintén támogatta a Közép-Európai országokban a rendszerváltást, hogy vehetett reszt az amerikai követség első titkára a Rózsadombi találkozón, ahol aláírták a paktumot ami meghiusította a rendszerváltást és bebetonozta pozícióikban a volt kommunistákat. Most találkoztam valakivel, aki akkoriban nagyon aktív volt ezen a vonalon, és a beszélgetés végre fényt derített a dologra.

Hogy megértsük az eseményeket, vissza kell mennünk a hidegháborús időkre, mikor Henry Kissinger volt az amerikai külügyminiszter Nixon elnök alatt. Kissinger kidolgozott egy tervet, hogy Amerika mondjon le Közép-Európáról, és engedje meg, hogy az ott levő országok "szervesen" olvadjanak be a Szovjet Unióba. Annyira ment a dolog, hogy Kissinger utasította az USA londoni nagykövetet, hogy hívja össze az európai USA követeket és közölje velük, hogy ez a hivatalos amerikai politika.

Mikor Nixon megtudta, leállította tervet, de Kissinger nem adta fel a harcot. Jimmy Carter alatt Brzezinsky volt a fő külpolitikai tanácsadó, Reagan elnök pedig két lábbal rúgta ki Dr. K-t, ahogy a sajtó becézte Kissingert. Mikor az idősebb Bush lett az elnök, Dr. újra próbálkozott. Annyira ment az ügy, hogy beadványt küldött az új elnöknek, amivel a New York TIMES-nak is eldicsekedett. Mikor a hírt olvastuk 1989 januárban, röviddel Bush beiktatása után, Dr. Nádas Gyula, az Amerikai Magyarok Országos Szövetség elnökének kérésére, mint az AMOSZ főtitkára és politológus, egy három oldalas beadványban elleneztük a K tervet. Valamikor májusban kaptunk választ, amiben a Külügyminisztérium megköszönte beadványunkat, és közölték velünk, hogy ez nagyon fontos adalék volt, és hosszú tanulmányozás után elvetették a Kissinger tervet.

A Washington Monthly-ban, egy amerikai politikai havilapban Jacob Heilbrunn Egy államférfi lemenőben - Miért esett le Dr. K csillaga? (Eclipse of a Statesman: Why Dr. K's star has fallen) című cikkében, miután megmagyarázta, hogy Dr. K "realista" politikai nézeteket vallott, és nem voltak erkölcsi skrupulusai. ezt írta Kissinger Brezsnyev érabeli keleti politikájáról: "Ha megengednénk, hogy a Szovjet Unió összeomoljon, megsértenénk a realista ortodoxiát a rend szükségességéről: Mit csinálnának azok a lázongó népek a szabadságukkal? Káosz lenne az eredmény." Majd 1989-röl ezt írta: "Kissinger felajánlotta az új Bush kormánynak szolgálatait, mint tárgyaló diplomata, hogy kidolgozzon egy tervet az omladozó Szovjet Unióval és közös uralmat létesítsenek Kelet-Európa felett."

Ugyanakkor Bush, az új elnök, annyira komolyan vette Közép-Európa felszabadítását, hogy július elején Lengyel és Magyarországra utazott, és Pesten töltötte július 4.-et, a legnagyobb amerikai nemzeti ünnepet. Mielőtt elutazott Washingtonból, magához hívatta az amerikai üzleti élet, a szakszervezetek és legnagyobb egyetemek vezetőit, és kérte őket, hogy támogassák az újonnan felszabaduló országokat. Mikor Pestet elhagyta, Párizs felé a repülőn az újságírók megkérdezték, sikeres volt-e az útja. Bush azt válaszolta, hogy igen, nagyon fontos üzenetet hozott a két ország vezetőinek, akik azért nagyon halasak lehetnek.

Ez volt a háttere a szeptemberben bekövetkezett szögesdrót vasfüggöny megnyitásának Ausztria fele a keletnémetek számára. Kissinger tehát elvesztette az első menetet. Azonban Kissinger emberei benn voltak a Fehérházban és a külügyben, köztük Lawrence Eagleburger is, aki külügyminiszter-helyettes majd külügyminiszter volt 1989-90-ben. Így nyilván az ő utasítására, illetve Dr. K javaslatára ment el a követség első titkára a találkozóra. Sőt, az is valószínű, hogy az ötletet is ő vetette fel és ő szervezte a találkozót, Bush elnök tudta és jóváhagyása nélkül. Az is elképzelhető, hogy a Fehér Ház és hivatalos Washingtoni körök ma sem tudnak a Rózsadombi Paktumról és az Amerikai Követség szerepéről a magyar rendszerváltás megakadályozásában. Ugyanakkor a magyar résztvevőknek minden okuk meg volt ezt hivatalos amerikai politikának tekinteni.

Heilbrunn ezzel fejezi be ennek az érának tárgyalását: "Kissinger szovjet-politikája eltűnt a Szovjet Unióval." Sajnos, mi jobban tudjuk. Kissinger szovjet politikájának nyomai megmaradtak a Rózsadombi Paktumban. Annak ellenére, hogy beavatkozásunkkal segítettünk legyőzni a Kissinger ajánlatot, a következő menetet Dr. K nyerte meg. Ránk kényszerítettek egy olyan rendszert, ahol nem kellett attól tartania Dr. K-nak, hogy mit csinálunk szabadságunkkal.

Dr. Balogh Sándor, prof. emeritus

--------------------------------------------------------------------------------



A Rózsadombi Paktum
(ahogy megjelent egy kanadai magyar lapban)


Egy otthoni publicista, mint Benedek István, nem teheti meg ezt saját jól felfogott érdekében, az Angliában élő Révffy László azonban a közelmúltban nyilvánosságra hozta ezt a megdöbbentő árulást. Szövegét Németországban élő barátom küldte el, azzal a kéréssel, hogy terjesszük a magyarság minél szélesebb köreiben. Kívánságának eleget teszek, mert teljesen egyet értek vele, hogy ezt mindenkinek meg kell ismerni.

Írását azzal kezdi, hogy 1990 március 15-én, míg hazánk népe az első szabad emlékezést tartotta, egy budai villában titkos tárgyalás volt, amelyen a következők vettek részt: a távozó szovjet hadsereg tábornoka, a szovjet titkosrendőrség ezredese, az amerikai követség első titkára, a CIA egyik tisztje, az izraeli titkos szolgálat képviselője, a magyar római katolikus, a református, az izraelita egyház egy-egy megbízottja, és öt magyar politikai vezető, akik közül négy ma is vezető pozícióban van. Ok írták alá részünkről az ország szabad újjáépítésének tervét korlátozó diktátumot, amelynek értelmében kimennek ugyan a szovjet megszállók. De ezért súlyos árat kell fizetnünk. Révffy László azóta nyilvánosságra hozta az aláírók neveit, hogy minden kételkedést eloszlasson e feltételek hitelességével kapcsolatban.

Most pedig közlöm a magyar népre erőszakolt gyalázatos szerződés szövegét.

1./ A szovjet csapatok békés és barátságos kivonulása Magyarországról.
2./ A Szovjetunió kárpótlása a hátrahagyott épületekért és javakért.
3./ Barátságos politikai és gazdasági viszony kiépítése Szovjetunió és Magyarország között.
4./ Mindennemű szovjetellenes tevékenység megakadályozása.
5./ A határok kölcsönös megnyitása Szovjetunió és Magyarország között.
6./ A volt kommunista párttagok minden büntetés alól való mentesítése.
7./ A volt kommunista titkosszolgálat, határőrség és rendőrség megvédése az esetleges megtorlástól.
8./ A volt kommunisták más pártokban való indítása a választásokon.
9./ Az államvagyon átmentése a volt kommunisták kezébe.
10./ Az igazságszolgáltatás megtartása a volt kommunisták kezében.
11./ Minden zsidó ellenes megnyilatkozás, megmozdulás és szervezkedés megtorlása.
12./ A jobboldali, vagy szélsőjobboldali pártok indulásának és szervezkedésének megakadályozása.
13./ Állandó hangoztatása annak, hogy a magyar határok véglegesek és azokon nem lehet változtatni.
14./ Az új magyar kormány nem tarthat kapcsolatot jobboldali emigrációs személyekkel, szervezetekkel és csoportokkal.
15./ Románok, Jugoszlávok és szlovákok felé csak barátságos nyilatkozatok láthatnak napvilágot.
16./ Az 1956-os eseményeket mint a kommunizmus megjavítását célzó mozgalmat kell beállítani és csak azokat szabad szóhoz juttatni, akik ezt így értelmezik.
17./ A magyar hadsereget egyharmadára kell csökkenteni.
18./ A Szovjetunió az átmentett kommunistákon keresztül megtartja politikai befolyását Magyarországon, az Egyesült Államok viszont megerősítheti gazdasági befolyását a magyar életben.
19./ Magyarország teljes garanciát ad a magyarországi nemzetiségek nyelvi, népi, kulturális, politikai és gazdasági jogainak gyakorlására.
20./ Magyarország teljesen kártalanítja a magyar zsidóságot a második világháború alatt elszenvedett veszteségeiért.

A találkozóra meghívott magyar résztvevők: Antall József, Horn Gyula, Pető Iván, Paskai László, Göncz Árpád, Zoltai Gusztáv, Boross Péter, Jóskabácsi.




*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szervezkedésének, szélsőjobboldali, szükségességéről, megakadályozása, felszabadítását, kényszerítettek, rendszerváltást, szakszervezetek, szabadságunkkal, külügyminiszter, titkosrendőrség, titkosszolgálat, magyarországról, rendszerváltás, nyilvánosságra, szervezetekkel, nemzetihirhalo, magyarországra, szovjetellenes, magyarországon, megnyilatkozás, újjáépítésének, veszteségeiért, hitelességével, németországban, szabadságukkal, meghiusította, politikájáról, beadványunkat, választásokon, tanulmányozás, nyilatkozatok, kommunistákat, washingtonból, eldicsekedett, megerősítheti, amerikai követség, volt kommunistákat, beszélgetés végre, hidegháborús időkre, amerikai külügyminiszter, hivatalos amerikai, sajtó becézte, idősebb Bush, hírt olvastuk, három oldalas, amerikai politikai, államférfi lemenőben, realista ortodoxiát, rend szükségességéről, lázongó népek, omladozó Szovjet, Rózsadombi Paktum, Henry Kissinger, Szovjet Unióba, Mikor Nixon, Jimmy Carter, York TIMES-nak, Nádas Gyula, Amerikai Magyarok Országos Szövetség, Washington Monthly-ban, Jacob Heilbrunn Egy, Kissinger Brezsnyev, Szovjet Unió, Szovjet Unióval, Ugyanakkor Bush, Mikor Pestet, Azonban Kissinger, Lawrence Eagleburger, Fehér Ház, Rózsadombi Paktumról, Amerikai Követség, Rózsadombi Paktumban, Balogh Sándor, Benedek István, Révffy László, Szövegét Németországban, Egyesült Államok, Antall József, Horn Gyula, Pető Iván, Paskai László, Göncz Árpád, Zoltai Gusztáv, Boross Péter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Környezetvédelem  Volt egy...  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Krisztinától  Ébredj  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  próbáljuk ki az őszinteséget  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  A világnak égető szüksége van ...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Jó éjt  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Gizike bar...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Föld napja április 22  S a dalok tanulsága  Egyszerűen  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Pillangó  Pillangó  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Palóc Grand Canyon  Mosolyogtál már ma?  A Föld napja  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Nehezen engedem  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Ahogy emelkedik a rezgés...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Ahogy emelkedik a rezgés...  Két ember becsülete  Szép estét kedves látogatóimna...  Gábor Dénes gondolata  Palóc Grand Canyon  Ázzal aki csak szép  Emlék  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
amerikai követség, volt kommunistákat, beszélgetés végre, hidegháborús időkre, amerikai külügyminiszter, hivatalos amerikai, sajtó becézte, idősebb Bush, hírt olvastuk, három oldalas, amerikai politikai, államférfi lemenőben, realista ortodoxiát, rend szükségességéről, lázongó népek, omladozó Szovjet, legnagyobb amerikai, amerikai üzleti, újonnan felszabaduló, újságírók megkérdezték, szeptemberben bekövetkezett, keletnémetek számára, első menetet, követség első, magyar rendszerváltás, magyar résztvevőknek, érának tárgyalását, következő menetet, olyan rendszert, kanadai magyar, otthoni publicista, közelmúltban nyilvánosságra, megdöbbentő árulást, magyarság minél, első szabad, budai villában, következők vettek, távozó szovjet, szovjet titkosrendőrség, izraeli titkos, magyar római, izraelita egyház, ország szabad, szovjet megszállók, aláírók neveit, magyar népre, szovjet csapatok, hátrahagyott épületekért, határok kölcsönös, volt kommunista, esetleges megtorlástól, volt kommunisták, államvagyon átmentése, magyar határok, 1956-os eseményeket, kommunizmus megjavítását, magyar hadsereget, átmentett kommunistákon, magyar életben, magyarországi nemzetiségek, magyar zsidóságot, második világháború, találkozóra meghívott, szervezkedésének, szélsőjobboldali, szükségességéről, megakadályozása, felszabadítását, kényszerítettek, rendszerváltást, szakszervezetek, szabadságunkkal, külügyminiszter, titkosrendőrség, titkosszolgálat, magyarországról, rendszerváltás, nyilvánosságra, szervezetekkel, nemzetihirhalo, magyarországra, szovjetellenes, magyarországon, megnyilatkozás, újjáépítésének, veszteségeiért, hitelességével, németországban, szabadságukkal, meghiusította, politikájáról, beadványunkat, választásokon, tanulmányozás, nyilatkozatok, kommunistákat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.